V-Bio Ventures, een durfkapitaalbedrijf uit Gent dat zich specifiek richt op jonge, baanbrekende biotech bedrijven, heeft zijn tweede fonds V-Bio Fund 2 opgetrokken tot 96 miljoen euro. Aangezien de fondswerving nog enkele maanden loopt, verwachten de fondsmanagers uiteindelijk af te klokken op (minstens) 100 miljoen euro.

Deelnemende investeerders van het eerste uur zijn het European Investment Fund (EIF), ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV), de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM), en BNP Paribas Fortis Private Equity en de universiteiten VIB, KU Leuven en UGent.

Nieuwe investeerders zijn dan weer KBC Private Partners Life Sciences, Group Vanden Avenne Commodities, familiale investeringsvehikels Korys en De Eik en de Nederlandse vastgoed- en biotech investeerder Aat van Herk.

Samen met hun eerste fonds, V-Bio Fund 1 zal V-Bio Ventures in totaal meer dan 175 miljoen euro aan investeringen beheren en is hiermee één van de grootste kapitaalverschaffers aan early stage biotech bedrijven.