IONNYK, dat ‘s werelds eerste verbonden kunstkader maakt op basis van elektronische papiertechnologie, heeft een serie A-financieringsronde van meer dan een miljoen euro succesvol afgesloten. Investeerders zijn het Waalse fonds W.IN.G., leden van het BeAngels-netwerk, Noshaq en Invest BW. Ook een smart pool van particuliere investeerders, actief in de kunst-, cultuur- en eventsector, stapt in.

IONNYK is de eerste Waalse start-up in de sector die dergelijk kapitaal ophaalt en wil daar verschillende doelen mee bereiken: een omzet van meer dan een miljoen euro realiseren, het team uitbreiden, brand awareness in Europa vergroten, de uitbreiding naar de Amerikaanse markt voorbereiden en de positie op de groeiende markt voor Digital Art Frames en Digital Art/NFT’s consolideren.

“Bovendien zullen we meer inzetten op de ontwikkeling van ons kunstenaarscollectief, zodat we onze catalogus gevoelig kunnen uitbreiden”, aldus aldus IONNYK-oprichter Mathieu Demeuse. “Maar ook de optimalisering van onze productieketen en nieuwe klantenervaringen zijn belangrijk om de groei te bestendigen.”

“We zijn heel enthousiast over het ambitieuze stappenplan dat Mathieu heeft uitgestippeld”, besluit Nicolas Dhaene, algemeen directeur van investeerder W.IN.G. “De innovatieve, praktische en relevante toepassing van de blockchain- en IoT-technologieën kan de kunstsector ingrijpend en duurzaam veranderen.”